Vise Gripper

Inleiding

De Vise gripper is een verstelbare gripper, waarbij de weerstand wordt geleverd door twee veren, die je uiteentrekt door de gripper samen te knijpen. De variant die geknurled is, heeft een scherpe knurling, vergelijkbaar met die van de Captains of Crush. Deze gripper wordt onder verschillende namen, en door verschillende bedrijven verkocht. Soms wordt ook de spelling ‘Vice gripper’ gebruikt. Ivanko verkoopt deze gripper, in een groene uitvoering, zonder knurling, als de Ivanko Super Gripper. Iron Woody verkoopt deze gripper als de ‘Woody Gripper’.
De handgrepen van deze gripper staan dicht bij elkaar, wat een voordeel kan zijn bij kleine handen.

 Ivanko-Super-GripperIvanko-Super-Gripper2

Specificaties

Merk: Ivanko, Iron Woody, en anderen.
Materiaal: Aluminium handgrepen
Weerstand: Tientallen verschllende weerstanden
Dikte van de handgrepen: 19mm
Lengte van de handgrepen: 95mm
Afstand tussen de handgrepen: 55mm
 Te koop op: Ebay.nl, Amazon.nl

Vise-gripper-dimensions

Weerstandsniveaus

Door één, twee, of drie veren in verschillende posities te plaatsen, zijn er tienallen verschillende weerstanden te verkrijgen met deze ene gripper. Voor combinaties van 2 veren, zie deze lijst. Er is hier zelfs een programma te download waarmee je die de weerstanden berekend, en een gewenste weerstand kan ingeven, waarbij het programma je de positie voor de veren verteld. Je kan met deze gripper in ieder geval zo licht of zwaar gaan als je maar wil.

Ivanko-Super-Gripper-programma

Conclusie

De vice gripper is een prima verstelbare gripper voor een scherpe prijs. Het grote voordeel van deze gripper is de enorme mogelijkheid weerstandniveaus. Het is sterk aan te raden om voor de versie met knurling te kiezen. Nadeel op de GD-80 en GD-90 is dat de grepen niet langer te maken zijn. De handgreep die je naar je toe knijpt, heeft helaas ook iets speling in zijwaartse richting. Dit is in het geval van deze gripper nodig om de veren te kunnen verstellen.

Waar te koop?

De Vice gripper is te koop op Ebay.nl voor zo’n €25,50 exclusief verzendkosten. Ook is deze gripper verkrijgbaar op Amazon.nl.