Captains of Crush

Inleiding

De Captains of Crush zijn de bekendste handgrippers ter wereld. De knurling van deze grippers is een stuk scherper dan die van de Heavy Grips. Door de scherpe knurling kan je goed maximale kracht leveren zonder dat je bang hoeft te zijn dat je gripper uit je handen glijdt. De poten van de gripper staan wel verder uit elkaar, wat voor kleinere handen een nadeel kan zijn.

Captains Of Crush Captains Of crush in verpakking

Specificaties

Fabrikant: IronMind
Materiaal: Aluminium handgrepen
Weerstand: 11 verschillende weerstanden
van 60 lbs (pond) tot 360 lbs
Dikte van de handgrepen: 19 mm
Lengte van de handgrepen: 95 mm
Afstand tussen de handgrepen: 71 mm
Te koop op: Amazon.nl

Gripper dimensions

Weerstandsniveaus

Deze grippers zijn op dit moment in 11 verschillende weerstandsniveaus te krijgen. IronMind geeft aan dat dit de verschillende niveaus zijn:

Gripper Poundage Rating (approx) Kilogram Indicatie: 
Guide 60 lb. 27.2  kg. De lichtste gripper. Absolute beginners kunnen hier meestal een flinke hoeveelheid herhalingen maken. Voor beginners is dit een goede gripper om mee op te warmen.
Sport 80 lb. 36.3  kg.
Trainer 100 lb. 45.4  kg. Bij de trainer wordt het al serieuzer. Voor beginners is dit vaak een goede gripper om werksets met meerdere herhalingen mee te maken.
No 0.5 120 lb. 54.4  kg.
No. 1 140 lb. 63.5  kg. De meesten zullen deze gripper zonder specifieke training niet zomaar kunnen sluiten! Als je aan krachttraining doet in de sportschool is het het nastreven waard om hier een aantal herhalingen mee te kunnen maken.
No 1.5 167.5 lb. 76.0  kg.
No. 2 195 lb. 88.5  kg. Als je deze gripper kunt sluiten heb je een sterke grip! Het sluiten van deze grippers is een mooi doel als je deelneemt aan een sport waarbij gripkracht van belang is. Bijna niemand kan deze gripper sluiten zonder specifieke griptraining.
No. 2.5 237.5 lb. 107.7  kg.
No. 3 280 lb. 127.0  kg. De meeste wedstrijdkrachtsporters krijgen deze gripper met geen mogelijkheid dicht! Er is voor het sluiten van deze gripper veel specifieke griptraining nodig. Zelfs na jaren griptraining zal het sommigen niet lukken. Kan je deze gripper sluiten met een credit-card set? Dan kan je je laten certificeren bij IronMind, en kom je op de lijst op hun website.
No. 3.5 322.5 lb. 146.3  kg. Nog zwaarder dan de nummer 3. Ook op deze gripper kan je je laten certificeren. De lijst wordt hier meteen een stuk korter, tot nu toe zijn er wereldwijd 12 man die dit voor elkaar hebben gekregen.
No. 4 365 lb. 165.5  kg. Dit is de eindbaas van de Captain of Crush grippers. De meesten kunnen geen enkele beweging in deze gripper krijgen. Krijg je deze gesloten, dan ben je nummer 6 ter wereld! Hier het overzicht.
Meer uitleg over de ratings hier.

Conclusie

Met de Captains of Crush kan je niet fout gaan. Het zijn de kwalitatief goede grippers, en er is ruim keuze in weerstandsniveaus. IronMind is zo overtuigd van de kwaliteit, dat ze levenslange garantie bieden op hun grippers. Het is aan te raden minimaal 3 verschillende weerstanden te kiezen: één die licht genoeg om iets van 10 herhalingen mee te maken, een waarmee je werksets kan maken (ongeveer 3-5 reps), en één gripper die je nog (net) niet kan sluiten. Je traint dan met het doel om die gripper te sluiten.

Waar te koop?

De Captains of Crush zijn te koop op Amazon.nl (bekijk huidige prijs). Normaal ligt de prijs rond de €33 per stuk.