Heavy Grip

Inleiding

De Heavy Grips zijn wereldwijd waarschijnlijk de op één na bekendste gripper. De poten van de gripper staan relatief dicht bij elkaar, waardoor de gripper beter in de hand ligt, al helemaal als je kleinere handen hebt.

Heavy Grips grippers Heavy Grips Hand Grippers Verpakking

Specificaties

Fabrikant: Heavy Sports
Materiaal: Aluminium handgrepen
Weerstand: 6 verschillende weerstanden:
van 100 lbs (pond) tot 350 lbs
Dikte van de handgrepen: 19 mm
Lengte van de handgrepen: 95 mm
Afstand tussen de handgrepen: 64 mm
Te koop op: Bol.com

Het staal van de veer van de Heavy Grips handgrippers zijn gecoat, waardoor deze niet kunnen roesten. Dit is een voordeel op de Captain of Crush.

Weerstandsniveaus

Deze grippers zijn op dit moment in 6 verschillende weerstandsniveaus te krijgen. Heavy Sports geeft de grippers uit hun serie de volgende ratings:

Gripper Poundage Rating (approx) Kilogram
HG 100 100 lb 45.4  kg.
HG 150 150 lb 68.0  kg.
HG 200 200 lb 90.7  kg.
HG 250 250 lb 113.4  kg.
HG 300 300 lb 136.1  kg.
HG 350 350 lb 158.8  kg.

De gewichten die de HG’s aangeven vallen in praktijk lager uit die van de Captains of Crush. Om deze grippers qua weerstand te kunnen vergelijken met de Captains of crush, lees dit artikel. Ook is het zo dat de Heavy Grips van de zelfde weerstand onderling gemiddeld meer van elkaar afwijken in daadwerkelijke rating dan de Captains of Crush.

Conclusie

De Heavy Grips zijn prima grippers. De knurling laat alleen te wensen over. De afstand tussen de handgrepen zal voor de meesten comfortabeler zijn dan die van de Captains of Crush, en de gecoate veer voorkomt roest. Het kan ook goed idee zijn om een mix van Heavy Grips en Captains of Crush grippers aan te schaffen. Zo heb je meer tussenstappen om van gripper naar gripper op te bouwen. Net als bij de andere niet-verstelbare grippers is het aan te raden minimaal drie grippers tegelijk te kopen: één om mee op te warmen, één om je werksets mee te maken, en één waarvoor je traint om volledig te kunnen sluiten.

Waar te koop?

De Heavy Grips zijn te koop op Bol.com voor €36,90 per stuk.