Gouden Grip Handknijpers

Inleiding

De Gouden Grip Handknijpers zijn grippers van het Nederlands merk Gouden Grip. Deze grippers zijn goed te herkennen aan de goudkleurige handgrepen. Net als de Heavy Grips staan de handgrepen relatief dicht bij elkaar.

 

Specificaties

Fabrikant: Gouden Grip
Materiaal: Aluminium handgrepen
Weerstand: 6 verschillende weerstanden:
van 50 lbs (pond) tot 300 lbs
Dikte van de handgrepen: 18 mm
Lengte van de handgrepen: 95 mm
Afstand tussen de handgrepen: 61 mm
Te koop op: GoudenGrip.nl (kortingscode: GAINS voor 10% korting), Bol.com

Het staal van de veer van de Gouden Grip handgrippers is gecoat, waardoor deze niet kunnen roesten. Dit is een voordeel op de Captain of Crush grippers.

Weerstandsniveaus

Deze grippers zijn op dit moment verkrijgbaar in 6 verschillende weerstandsniveaus. Gouden Grip geeft aan dat de grippers uit hun serie de volgende hoeveelheid weerstand geven:

Gripper Poundage Rating (approx) Kilogram
Level 1 50 lb 27.7  kg
Level 2 100 lb 45.4  kg
Level 3 1500 lb 68.0  kg
Level 4 200 lb 90.7 kg
Level 5 250 lb 113.4 kg
Level 6 300 lb 136.1  kg

In de praktijk valt de opgegeven weerstand lager uit dan die van de Heavy Grip Grippers en de Captains of Crush. Zo voelt de Level 5 van Gouden Grip dus lichter aan dan een Heavy Grips HG250. Dat kan ermee te maken hebben met de handgrepen zo’n 3 mm dichter bij elkaar staan, en dat de de handgrepen ook een kleinere doorsnede hebben.

Conclusie

De Gouden Grip grippers zijn een goede keuze vanwege de relatief lage prijs, en de goede bouwkwaliteit. Daarnaast liggen deze grippers goed in de hand. Met 61 mm, staan de handgrepen van de Gouden Grip grippers namelijk dichter op elkaar dan die van de Heavy Grips en Captains of Crush. Ook is de handgrepen iets dunner, namelijk zo’n 18 mm in doorsnede. Net als de Heavy Grips, hebben de Gouden Grip grippers een gecoate springveer, die voorkomt dat deze gaat roesten.

Met 6 weerstandsniveaus heb je met de Gouden Grip grippers minder keuze dan bij de Captains of Crush. Wel kan het voor sommige gebruikers gunstig zijn dat de lichtste Gouden Grip gripper lichter is dan de lichtste Heavy Grip en Captains of Crush gripper. Net als bij de andere niet-verstelbare grippers is het aan te raden minimaal drie grippers tegelijk te kopen: één om mee op te warmen, één om je werksets mee te maken, en één waarvoor je traint om volledig te kunnen sluiten.

Waar te koop?

De Gouden Grip handknijpers zijn verkrijgbaar op GoudenGrip.nl voor €19,97 per stuk. Ook zijn hier verkrijgbaar in set van 3, voor €49,97, en is de volledige set van 6 grippers verkrijgbaar voor €79,97.

Gebruik voor 10% korting op GoudenGrip.nl de kortingscode GAINS bij het afrekenen!

Deze grippers zijn daarnaast ook verkrijgbaar op Bol.com. Hier is de prijs €22.97 per stuk, €49,97 per drie, en €79.97 voor de set met alle 6 grippers.